Voor de Particulier

Dragende muur doorbreken

Particulieren

Met het zagen in een draagmuur, bijvoorbeeld bij het verwijderen van een muur die in de gehele breedte van uw woning loopt, wordt uw woning instabiel. Daarom berekenen we van tevoren hoe we de draagkracht van de muur tijdens onze werkzaamheden moeten ondersteunen en hoe zwaar de lateien of het portaal moeten worden, zodat uw woning na de muurdoorbraak weer stabiel wordt.

Dragende binnenmuren worden vaak weggehaald ter vergroting van de (woon)kamer en het maken van een open keuken. Als er een groot stuk muur weggehaald moet worden, bespreken we met u de mogelijkheden: wilt u één of meerdere pilaren, of moet een lange draagbalk het hele gewicht opvangen? En: mag de draagbalk onder de vloer komen, of moet deze in de houten of betonnen  verdiepingsvloer weggewerkt worden?

Bij oude (monumentale) panden is het belangrijk dat we de originele bouwtekeningen en de tekeningen van eventuele verbouwingen inzien. Deze zijn opvraagbaar bij het gemeentearchief. Indien deze tekeningen niet meer te verkrijgen zijn, dan komt onze constructeur bij u langs om het pand in te meten en wordt aan de hand hiervan een berekening gemaakt. Vaak is het plafond verlaagd, waardoor wij het eigenlijke plafond niet kunnen bekijken. Daarbij moeten we rekening houden met de fundering en de verdiepingen boven de te verwijderen draagmuur.

“Stort de boel nu niet in?” is een vraag die we 9 van de 10 keer gesteld krijgen. Dat is een zeer begrijpelijke angst, want met het door- of wegbreken van een muur tast je de stabiliteit van het pand aan. Met honderden muurdoorbraken in de afgelopen 7 jaar, hebben we voldoende ervaring opgebouwd om de stabiliteit van uw pand te garanderen. Dus ons antwoord is: “Nee, uw pand stort niet in. Aan de hand van berekeningen plaatsen wij een constructie die de draagkracht herstelt.”

Onze oplossingen

Zichtbare constructie dragende muur doorbreken

Ter vervanging van een draagmuur brengen we een balk aan onder de verdiepingsvloer. Deze balk moet ondersteund worden. We berekenen of de rustpunten van de balk het gewicht voldoende kunnen dragen of dat er kolommen nodig zijn. Vooraf bespreken we altijd de mogelijkheden, zodat u weet wat u kan verwachten.

Onzichtbare constructie dragende muur doorbreken

Bij een onzichtbare constructie worden de balken tussen de houten balklagen van de verdieping erboven geplaatst, dit kan zowel bij doorbraak van een buiten- als dragende binnenmuur.

Steinhoff constructions

Specialist in muurdoorbraken. Wij breken uw draagmuur weg of maken een opening in uw binnen- of buitenmuur en zorgen ervoor dat de stabiliteit van uw pand hersteld wordt. Deze risicovolle klus is bij ons in goede handen.

Beoordeling Werkspot

Steinhoff heeft reeds voor vele particulieren via Werkspot hun klus geklaard. Bekijk ons profiel!
Klussen op Werkspot

We zijn altijd bereikbaar