Geweldig nieuws! Steinhoff gaat groeien en verhuist medio 2024 naar Zaltbommel. Lees hier meer.

Vrijwel altijd van start binnen 4/5 weken
Sneller en goedkoper door specialisatie
Volledige focus op muurdoorbraken
draagmuur verwijderen zonder vergunning -   draagmuur-verwijderen-zonder-vergunning-1

Draagmuur verwijderen zonder vergunning

Mag dit?

Overweeg je een draagmuur te verwijderen, maar weet je niet of dit zonder vergunning mag? Dit type muurdoorbraak houdt in dat je een constructieve wijziging aan je woning gaat uitvoeren. Hiervoor is over het algemeen een vergunning nodig.

Bij Steinhoff begrijpen we de complexiteit van dit vraagstuk en bieden we desgewenst deskundige begeleiding om je te assisteren bij het aanvragen van een vergunning.

Draagmuur verwijderen zonder vergunning

Verschillende regels voor verschillende muren

Bij het overwegen van het verwijderen van een draagmuur komt vaak de vraag naar voren of dit zonder vergunning kan worden uitgevoerd. De regels variëren hiervoor per gemeente en type muur.

Voor een dragende keukenmuur zijn de regels in principe per gemeente hetzelfde. Bij het verwijderen van een voor-, achter- of zijgevel zijn de regels per gemeente wel verschillend.

draagmuur verwijderen zonder vergunning -  draagmuur-verwijderen-zonder-vergunning-3

Waarom verschillen de regels per gemeente?

De welstandseisen verschillen namelijk per gebied. Dit zijn lokale regels, opgesteld door gemeenten, om te controleren of uw project past binnen de omgeving. Deze eisen richten zich op aspecten zoals vorm, materiaalgebruik, kleur en ontwerp. Het doel is om de visuele samenhang en aantrekkelijkheid van een gebied te waarborgen.

Bij het verwijderen van draagmuren is het van belang om deze welstandseisen te respecteren en ervoor te zorgen dat de veranderingen passen bij de gestelde eisen in uw gemeente.

Bij Steinhoff hebben we de expertise om je te begeleiden in het vergunningsaanvraagproces. Zo kunt u uw draagmuur met een gerust hart laten verwijderen, waarbij dus aan alle regelgeving voldaan wordt.

draagmuur verwijderen zonder vergunning -  draagmuur-verwijderen-zonder-vergunning-2

Gemakkelijke controle en aanvraag

Wil je weten of jouw project vergunningsvrij kan worden uitgevoerd? Maak dan gebruik van de handige check op deze website. Steinhoff maakt het proces eenvoudig en begeleid je indien gewenst stap voor stap bij het aanvragen van de vergunning, zodat je snel kunt beginnen met jouw renovatie.

Appartement of flat? VvE-toestemming vereist!

Woon je in een appartement of flat? Naast de vergunning is toestemming van de VVE nodig. Voor verdere vragen kunt u altijd bij ons terecht. Wij begeleiden je voor een vlotte afhandeling van alle benodigde goedkeuringen, zodat jouw project zonder vertraging kan starten.

Kortom, wij ontzorgen u graag bij het verwijderen van draagmuur, met of zonder vergunning. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis offerte binnen 48 uur!

Offerte aanvragen