Geweldig nieuws! Steinhoff gaat groeien en verhuist medio 2024 naar Zaltbommel. Lees hier meer.

Vrijwel altijd van start binnen 4/5 weken
Sneller en goedkoper door specialisatie
Volledige focus op muurdoorbraken
draagmuur verwijderen zolder -   draagmuur-verwijderen-zolder-team

Draagmuur op zolder verwijderen

Onze vakmannen staan voor u klaar!

Het verwijderen van een draagmuur op zolder vereist zorgvuldige planning en uitvoering om de draagkracht van uw woning te behouden. Laat ons de last van dit complexe proces van u overnemen, terwijl u zich richt op het vormgeven van uw ideale thuis.

Graag vertellen wij u nog meer over onze werkwijze en de bijbehorende kosten.

Steinhoff in de praktijk

Van keukenmuren tot complexe klussen

draagmuur verwijderen zolder -   draagmuur verwijderen zolder
draagmuur verwijderen zolder -   draagmuur verwijderen zolder
draagmuur verwijderen zolder -   draagmuur verwijderen zolder
draagmuur verwijderen zolder -   draagmuur verwijderen zolder
draagmuur verwijderen zolder -   draagmuur verwijderen zolder
draagmuur verwijderen zolder -   draagmuur verwijderen zolder
Offerte aanvragen
draagmuur verwijderen zolder -

Wat kost een draagmuur verwijderen op zolder?

Een draagmuur laten verwijderen op zolder brengt uiteraard wel kosten met zich mee. Hoeveel die kosten exact zijn, is voor ons moeilijk te zeggen zonder dat wij eerst bij uw woning hebben gekeken.

In het stappenplan hieronder is te lezen hoe wij tot een eerlijke prijs komen:

schouw verwijderen begane grond
1. Offerte aanvragen

U heeft uw aanvraag gedaan middels onze website. Op basis van de dan beschikbare informatie voorzien wij u van een prijsindicatie.

Hierbij inventariseren wij meteen welke gegevens nodig zijn voor de vervolgstappen.

schouw-verwijderen
2. Prijscalculatie

Past ons voorstel binnen uw plannen? Dan kunt u ervoor kiezen om een constructieberekening op basis van de door u aangeleverde originele bouwtekeningen te laten maken.

Heeft u al een berekening? Geen probleem, dan gaan wij direct een vrijblijvende offerte voor u gereed maken.

schouw-verwijderen
3. Bezoek op locatie

Op basis van de constructieberekening maken wij een offerte. Daarnaast plannen wij met u een afspraak op locatie in om de situatie te bekijken en ons voorstel te bespreken.

schouw-verwijderen-begane-grond
4. Definitieve offerte

Naar aanleiding van ons bezoek worden de laatste puntjes in onze offerte op de i gezet. Bij een definitief akkoord op deze offerte plannen wij de afspraak voor de uitvoering in.

Offerte aanvragen

Waarom een draagmuur op zolder verwijderen?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u de draagmuur op uw zolder zou willen laten verwijderen. Bijvoorbeeld om meer open ruimte te creëren op zolder. Het kan zijn dat er door de verwijdering van de draagmuur ruimte ontstaat voor een tweede kamer.

Een andere reden zou kunnen zijn om meer licht binnen te laten komen. De waarde van de woning kan het ook ten goede doen. Over het algemeen zijn het meerdere redenen redenen bij elkaar die ervoor zorg dat er uiteindelijk een draagmuur op zolder verwijderd wordt.

Maar wat de reden ook is, onze experts staan klaar om uw draagmuur te verwijderen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een gratis offerte binnen 48 uur!

Vraag offerte aan

Draagmuur verwijderen op zolder: onze werkwijze

1. Voorbereiding
We beginnen met een grondige inspectie van de draagmuur en de omliggende structuur. We overwegen de impact op de woning en hoe de klus veilig uitgevoerd kan worden. Daarna bedekken we de vloer tegen stof en puin.
2. Vergunningen
Indien gewenst, ondersteunen we u bij het aanvragen van een vergunning voor het verwijderen van de draagmuur op zolder. Dit is essentieel om te voldoen aan bouwvoorschriften en -regelgeving in de meeste gemeentes.
3. Constructieberekening
Daarna beoordelen we of de verwijdering van de draagmuur de stabiliteit van uw huis beïnvloedt. Dit zorgt voor een veilige verwijdering zonder de structurele integriteit van uw woning in gevaar te brengen.
4. Stempelplan
Vervolgens ontwikkelen we een plan voor een tijdelijke ondersteuning van het gebied waar de draagmuur op zolder wordt verwijderd. Zo minimaliseren we eventuele risico's tijdens de werkzaamheden.
5. Draagmuur afbreken
Dan is het tijd om de draagmuur af te breken, uiteraard werkend van boven naar beneden. Wij gebruiken alleen de meest geschikte gereedschappen en werken altijd nauwkeurig om de klus goed en naar wens af te ronden.
6. Nieuwe constructie
Na de verwijdering, zorgen we voor een passende vervanging of reparatie van de getroffen gebieden om de woning weer netjes en veilig op te leveren.