Wij zijn met vakantie van 20 juli tot en met 11 augustus

Steunbalk plaatsen

Zorgvuldig een draagmuur opvangen

Een steunbalk, ook wel bint genoemd, vangt het gewicht op van de verwijderde draagmuur. Met een steunbalk kan een draagmuur opgevangen worden. Uw pand of woning blijft stabiel en er wordt een mooie open ruimte gecreëerd.

Meer weten over onze werkwijze? Klik dan hier.

Steinhoff is uw bouwkundige aannemer voor het verwijderen van draagmuren en het plaatsen van steunbalken. Ons team heeft jarenlange ervaring en bezit de juiste ervaring. We bespreken graag uw wensen en de mogelijkheden. U kunt dus zowel het slopen als het plaatsen van de stalen balk aan ons overlaten. Zo heeft u maar één partij nodig.

Een bint plaatsen laat u over aan Steinhoff. Neem gerust contact met ons op.

offerte aanvragen
Steunbalk plaatsen -  steunbalk-plaatsen-werkwijze

Ons stappenplan

Het plaatsen van een steunbalk is een specialistische klus die zorgvuldige planning en uitvoering vereist. Bij Steinhoff begrijpen we het belang van dit proces en daarom staan we klaar om u stap voor stap te begeleiden bij het plaatsen van uw steunbalk, vanaf het moment dat we uw aanvraag ontvangen tot aan de voltooiing van het werk.

1. Offerte aanvragen

Via onze website kunt u eenvoudig een aanvraag indienen voor het plaatsen van een steunbalk. Zodra we de benodigde informatie hebben, voorzien we u van een gedetailleerde prijsindicatie en stellen we vast welke gegevens we nog nodig hebben voor de vervolgstappen.

2. Prijscalculatie

Als ons voorstel aansluit bij uw plannen, bieden we de mogelijkheid om een constructieberekening te laten maken op basis van de oorspronkelijke bouwtekeningen. Als u al een berekening heeft, stellen we direct een vrijblijvende offerte voor u op.

3. Bezoek op locatie

Op basis van de constructieberekening stellen we een nauwkeurige offerte op. Daarnaast plannen we een afspraak op locatie in om de situatie te bekijken en ons voorstel persoonlijk met u te bespreken.

4. Definitieve offerte

Na ons bezoek worden de laatste details in onze offerte opgenomen. Bij een definitief akkoord plannen we de afspraak voor de uitvoering in.

5. Aan het werk

Op de afgesproken data komen we de werkzaamheden uitvoeren. We plaatsen de steunbalk op professionele wijze en zorgen voor een solide constructie die aan alle veiligheidseisen voldoet.

Offerte aanvragen

Draagmuur opvangen

Door de specialisten van Steinhoff

Een draagmuur verwijderen en vervolgens een bint of steunbalk plaatsen is een klus die u het best kan overlaten aan een specialist. Wanneer een muur dragend is en u deze wil verwijderen komt de stabiliteit van de woning in gevaar. Essentieel dat de klus dus op een veilige manier wordt uitgevoerd.

Steinhoff is zeer vakkundig als het gaat om het doorbreken van muren. Door de vele klussen die we hebben uitgevoerd weten we exact hoe een steunbalk juist geplaatst wordt, waardoor barsten en zelfs eventuele instorting voorkomen. Steinhoff is de expert in het opvangen van een draagmuur.

Een steunbalk plaatsen is dus een specialistische klus waar ervaring vereist is. We gaan graag met u in gesprek om uw ideeën te bespreken. Wacht niet langer, zo kunnen we snel voor u aan de slag!

Herkennen van een dragende muur

Het plaatsen van een steunbalk of bint is alleen nodig wanneer het gaat om het verwijderen van een dragende muur. Maar hoe herkent u een dragende muur? Hoewel alle muren in een huis vrij veel op elkaar lijken zijn er toch een aantal kenmerken waaraan u een draagmuur kan herkennen. U kan een dragende muur als volgt herkennen:

 • Bekijk de originele bouwtekening van uw woning.
 • Is de wand dikker dan 20 centimeter? Dan is de wand hoogstwaarschijnlijk dragend.
 • Loopt de wand door naar boven? Dan is de wand hoogstwaarschijnlijk dragend.
 • Luister naar het geluid van de wand. Draagmuren zijn massief.
 • Let op de balken in vloeren en plafonds. Deze balken rusten meestal op dragende muren.
 • Ook aan de hand van de betonnen vloeren kunt u herkennen of uw muur dragend is. De naden lopen richting draagmuren.
 • Kijk naar muren langs toiletten en trappen. Deze muren zijn vaak dragende muren.

Is het antwoord op één van deze vragen ‘Ja’? Dan kan u ervan uitgaan dat de muur dragend is. Wanneer u een draagmuur wilt laten verwijderen komen wij langs om dit voor u te controleren. Hierna plaatsen wij graag een steunbalk of bint voor u. De draagmuur opvangen, dankzij een steunbalk, zorgt voor stevigheid en veiligheid.

Steunbalk plaatsen -

Het plaatsen van een steunbalk

Wij begrijpen dat uw pand of woning kostbaar is. Daarom veroorloven wij ons in dit vak geen fouten. Wij nemen elke klus serieus en streven naar het maximale resultaat.

Wilt u een draagmuur opvangen door het laten plaatsen van een steunbalk? We gaan graag aan de slag met uw opdracht. Als u nog vragen heeft, stel ze gerust. We voorzien u graag van antwoorden.

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

Waarin is Steinhoff Constructions gespecialiseerd?
Wij zijn gespecialiseerd in het verwijderen van draagmuren, buitenmuren, binnenmuren, het plaatsen van steunbalken en het opvangen van draagmuren.
Wat is de werkwijze van Steinhoff?
Bekijk hier onze werkwijze, beschreven in een overzichtelijk stappenplan.
Hoeveel projecten heeft Steinhoff al uitgevoerd?
Wij voeren jaarlijks meer dan 500 projecten uit op het gebied van muurdoorbraken en constructies ter vervanging van de draagmuur. Wij zijn actief binnen heel Nederland.
Is Steinhoff verzekerd voor eventuele schade bij het doorbreken van een draag- of buitenmuur?
Ja, wij zijn goed verzekerd. Wij zijn in het bezit van een doorlopende CAR (Construction AllRisk ) verzekering en een W.A. verzekering.
Wat is het voordeel van kiezen voor Steinhoff ten opzichte van andere aannemersbedrijven?
Wij zijn door specialisatie in muurdoorbraken en vervangende constructies sneller en goedkoper dan een gemiddeld aannemersbedrijf.

Daarnaast doen wij al ruim 10 jaar niets anders dan draagmuren doorbreken, waardoor u zeker weet dat uw klus goed wordt uitgevoerd!
Hoe kan er contact worden opgenomen met Steinhoff?
U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier. Daarnaast kunt u ons telefonisch bereiken (0345 68 11 14) of per mail (info@steinhoff.nl). We horen graag wat we voor u kunnen betekenen!
Steunbalk plaatsen -  steunbalk-plaatsen-teamfoto

Wij staan voor u klaar

Professioneel en vakbekwaam team

Een draagmuur opvangen kunt u met een gerust hart overlaten aan de specialisten van Steinhoff. Wij beloven u onder andere een:

 • Vakkundige en voorbereide uitvoer
 • Schone oplevering
 • Garantie van 5 jaar op schade en gebreken

Wij zijn pas tevreden met het eindresultaat als u dat ook bent. Hier streven we dan ook volledig naar. We zorgen dat onze werkzaamheden efficient en snel worden uitgevoerd. Dit is mogelijk door onze ervaring en het specialistische materiaal waar we mee werken.

Neem direct contact met ons op. We voorzien u graag van advies.

Offerte aanvragen