Geweldig nieuws! Steinhoff gaat groeien en verhuist medio 2023 naar Zaltbommel. Lees hier meer.

Steunbalk plaatsen

Ter vervanging van uw draagmuur

Een steunbalk, ook wel bint genoemd, vangt het gewicht op van de verwijderde draagmuur. Uw pand of woning blijft stabiel en er wordt een mooie open ruimte gecreëerd.

Steinhoff is uw bouwkundige aannemer voor het verwijderen van draagmuren en het plaatsen van steunbalken. Ons team heeft jarenlange ervaring en bezit de juiste ervaring. We bespreken graag uw wensen en de mogelijkheden. U kunt dus zowel het slopen als het plaatsen van de stalen balk aan ons overlaten. Zo heeft u maar één partij nodig.

Een bint plaatsen laat u over aan Steinhoff. Neem gerust contact met ons op.

offerte aanvragen

Laat uw steunbalk plaatsen

Door de specialisten van Steinhoff

Een draagmuur verwijderen en vervolgens een bint of steunbalk plaatsen is een klus die u het best kan overlaten aan een specialist. Wanneer een muur dragend is en u deze wil verwijderen komt de stabiliteit van de woning in gevaar. Essentieel dat de klus dus op een veilige manier wordt uitgevoerd.

Steinhoff is zeer vakkundig als het gaat om het doorbreken van muren. Door de vele klussen die we hebben uitgevoerd weten we exact hoe een steunbalk juist geplaatst wordt. Zo worden barsten en zelfs eventuele instorting voorkomen.

Een steunbalk plaatsen is dus een specialistische klus waar ervaring vereist is. We gaan graag met u in gesprek om uw ideeën te bespreken. Wacht niet langer, zo kunnen we snel voor u aan de slag!

Herkennen van een dragende muur

Het plaatsen van een steunbalk of bint is alleen nodig wanneer het gaat om het verwijderen van een dragende muur. Maar hoe herkent u een dragende muur? Hoewel alle muren in een huis vrij veel op elkaar lijken zijn er toch een aantal kenmerken waaraan u een draagmuur kan herkennen. U kan een dragende muur als volgt herkennen:

 • Bekijk de originele bouwtekening van uw woning.
 • Is de wand dikker dan 20 centimeter? Dan is de wand hoogstwaarschijnlijk dragend.
 • Loopt de wand door naar boven? Dan is de wand hoogstwaarschijnlijk dragend.
 • Luister naar het geluid van de wand. Draagmuren zijn massief.
 • Let op de balken in vloeren en plafonds. Deze balken rusten meestal op dragende muren.
 • Ook aan de hand van de betonnen vloeren kunt u herkennen of uw muur dragend is. De naden lopen richting draagmuren.
 • Kijk naar muren langs toiletten en trappen. Deze muren zijn vaak dragende muren.

Is het antwoord op één van deze vragen ‘Ja’? Dan kan u ervan uitgaan dat de muur dragend is. Wanneer u een draagmuur wilt laten verwijderen komen wij langs om dit voor u te controleren. Hierna plaatsen wij graag een steunbalk of bint voor u!

Steunbalk plaatsen -

Onze werkwijze

Wij begrijpen dat uw pand of woning kostbaar is. Daarom veroorloven wij ons in dit vak geen fouten. Wij nemen elke klus serieus en streven naar het maximale resultaat. Hoe wij dit doen? Het begint allemaal bij de voorbereiding.

Vooraf komen we graag bij u langs om de situatie in het echt te analyseren. Bouwtekeningen en constructieberekeningen worden uitvoerig doorgenomen. Vervolgens nemen we met u de vervolgstappen door. U weet precies waar u op kunt rekenen.

Als de klusdag is aangebroken zorgen we dat alle materialen, gereedschap en mankracht aanwezig is. We dekken de vloer af en zorgen eventueel voor schermen om stof en vallend puin tegen te houden. Vervolgens gaan we aan de slag met het verwijderen van uw binnenmuur of buitenmuur en wordt de balk geplaatst. Achteraf wordt het puin netjes afgevoerd.

Bevalt deze werkwijze u? We gaan graag aan de slag met uw opdracht.
Als u nog vragen heeft, stel ze gerust. We voorzien u graag van antwoorden.

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

Waarin is Steinhoff Constructions gespecialiseerd?
Wij zijn gespecialiseerd in het verwijderen van draagmuren, buitenmuren en binnenmuren.
Wat is de werkwijze van Steinhoff?
Voor de klusdag bezichtigen wij het pand, zo kunnen wij de situatie ter plekke bekijken. Ook bestuderen we de bouwtekeningen en voeren we berekeningen uit.

Ook leggen we aan u stapsgewijs uit hoe wij te werk gaan. Zo weet u waar u aan toe bent tijdens het gehele project.

Op de klusdag zorgen we voor genoeg materiaal en personeel. We dekken uw vloer af en plaatsen na het doorbreken van de muur een goede constructie ter vervanging. Daarna ruimen we netjes op en nemen we het puin mee. We zijn pas tevreden als u dat ook bent!
Hoeveel projecten heeft Steinhoff al uitgevoerd?
Wij voeren jaarlijks meer dan 500 projecten uit op het gebied van muurdoorbraken en constructies ter vervanging van de draagmuur. Wij zijn actief binnen heel Nederland.
Is Steinhoff verzekerd voor eventuele schade bij het doorbreken van een draag- of buitenmuur?
Ja, wij zijn goed verzekerd. Wij zijn in het bezit van een doorlopende CAR (Construction AllRisk ) verzekering en een W.A. verzekering.
Wat is het voordeel van kiezen voor Steinhoff ten opzichte van andere aannemersbedrijven?
Wij zijn door specialisatie in muurdoorbraken en vervangende constructies sneller en goedkoper dan een gemiddeld aannemersbedrijf.

Daarnaast doen wij al ruim 10 jaar niets anders dan draagmuren doorbreken, waardoor u zeker weet dat uw klus goed wordt uitgevoerd!
Hoe kan er contact worden opgenomen met Steinhoff?
U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier. Daarnaast kunt u ons telefonisch bereiken (0345 68 11 14) of per mail (info@steinhoff.nl). We horen graag wat we voor u kunnen betekenen!
Steunbalk plaatsen -  steunbalk-plaatsen-teamfoto

Wij staan voor u klaar

Professioneel en vakbekwaam team

Een steunbalk plaatsen kunt u met een gerust hart overlaten aan de specialisten van Steinhoff. Wij beloven u onder andere een:

 • Vakkundige en voorbereide uitvoer
 • Schone oplevering
 • Garantie van 5 jaar op schade en gebreken

Wij zijn pas tevreden met het eindresultaat als u dat ook bent. Hier streven we dan ook volledig naar. We zorgen dat onze werkzaamheden efficient en snel worden uitgevoerd. Dit is mogelijk door onze ervaring en het specialistische materiaal waar we mee werken.

Neem direct contact met ons op. We voorzien u graag van advies.

Offerte aanvragen