Wij zijn met vakantie van 20 juli tot en met 11 augustus

Vrijwel altijd van start binnen 4/5 weken
Sneller en goedkoper door specialisatie
Volledige focus op muurdoorbraken
schouw verwijderen -   schouw verwijderen woonkamer

Schouw verwijderen

Onze experts staan voor u klaar!

Een schouw verwijderen op de begane grond is een vak apart. Bij Steinhoff bent u niet alleen aan het juiste adres voor deskundig advies, maar zorgen we ook voor de volledige verwijdering.

Ons team van experts zorgt voor een veilige & efficiënte aanpak, volledig aangepast aan uw specifieke situatie en wensen. Voor een zorgeloze transformatie van uw woning kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Na aanvraag ontvangt u binnen 48 uur een gratis offerte.

Laat ons de last van dit complexe proces van u overnemen, terwijl u zich richt op het vormgeven van uw ideale thuis. Graag vertellen wij u nog meer over onze werkwijze en de bijbehorende kosten.

Steinhoff in de praktijk

Van keukenmuren tot complexe klussen

schouw verwijderen -   schouw-verwijderen
schouw verwijderen -   schouw-verwijderen
schouw verwijderen -   schouw-verwijderen-woonkamer
schouw verwijderen -   schouw-verwijderen
schouw verwijderen -   schouw-verwijderen
schouw verwijderen -   schouw-uitbreken
Offerte aanvragen
schouw verwijderen -   schouw verwijderen begane grond

Wat kost een schouw verwijderen?

Een schouw laten verwijderen brengt uiteraard wel kosten met zich mee. Hoeveel die kosten precies zijn, is voor ons moeilijk te zeggen zonder dat wij eerst bij uw woning hebben gekeken.

In het stappenplan hieronder is te lezen hoe wij tot een eerlijke prijs komen:

schouw verwijderen begane grond
1. Offerte aanvragen

U heeft uw aanvraag gedaan middels onze website. Op basis van de dan beschikbare informatie voorzien wij u van een prijsindicatie.

Hierbij inventariseren wij meteen welke gegevens nodig zijn voor de vervolgstappen.

schouw-verwijderen
2. Prijscalculatie

Past ons voorstel binnen uw plannen? Dan kunt u ervoor kiezen om een constructieberekening op basis van de door u aangeleverde originele bouwtekeningen te laten maken.

Heeft u al een berekening? Geen probleem, dan gaan wij direct een vrijblijvende offerte voor u gereed maken.

schouw-verwijderen
3. Bezoek op locatie

Op basis van de constructieberekening maken wij een offerte. Daarnaast plannen wij met u een afspraak op locatie in om de situatie te bekijken en ons voorstel te bespreken.

schouw-verwijderen-begane-grond
4. Definitieve offerte

Naar aanleiding van ons bezoek worden de laatste puntjes in onze offerte op de i gezet. Bij een definitief akkoord op deze offerte plannen wij de afspraak voor de uitvoering in.

Offerte aanvragen

Schouw verwijderen uit de woonkamer

Een schouw in de woonkamer zorgt voor een bepaalde sfeer op de begane grond. Mocht u toch de voorkeur geven aan het creëren van extra woonruimte, kan deze uiteraard verwijderd worden. Wij kunnen de schouw uit uw woonkamer verwijderen zonder dat u zich daar zorgen over hoeft te maken.

Hoewel sommige schouwen (niet-dragende) in theorie door uzelf verwijderd kunnen worden, vereist de complexiteit van de meeste situaties de expertise van een professional om de integriteit van uw woning te waarborgen.

Ook in de woonkamer heeft een schouw namelijk vaak een dragende functie, deze dienen altijd door experts te worden afgebroken. Anders loopt u het risico op scheuren in de muren of grote schade aan uw woning.

Schouw verwijderen: onze werkwijze

1. Voorbereiding
We beginnen met een grondige inspectie van de schouw en de omliggende structuur. We overwegen de impact op de woning en hoe de klus veilig uitgevoerd kan worden. Daarna bedekken we de vloer tegen stof en puin.
2. Vergunningen
Indien gewenst, ondersteunen we u bij het aanvragen van een vergunning voor het verwijderen van de schouw. Dit is essentieel om te voldoen aan bouwvoorschriften en -regelgeving in de meeste gemeentes.
3. Constructieberekening
Daarna beoordelen we of de verwijdering van de schouw de stabiliteit van uw huis beïnvloedt. Dit zorgt voor een veilige verwijdering zonder de structurele integriteit van uw woning in gevaar te brengen.
4. Stempelplan
Vervolgens ontwikkelen we een plan voor een tijdelijke ondersteuning van het gebied waar de schouw wordt verwijderd. Zo minimaliseren we eventuele risico's tijdens de werkzaamheden.
5. Schouw afbreken
Dan is het tijd om de schouw af te breken, uiteraard werkend van boven naar beneden. Wij gebruiken alleen de meest geschikte gereedschappen en werken altijd nauwkeurig om de klus goed en naar wens af te ronden.
6. Nieuwe constructie
Na de verwijdering, zorgen we voor een passende vervanging of reparatie van de getroffen gebieden om de woning weer netjes en veilig op te leveren.