Geweldig nieuws! Steinhoff gaat groeien en verhuist medio 2024 naar Zaltbommel. Lees hier meer.

Draagmuur gedeeltelijk verwijderen

In veilige handen bij onze experts

Draagmuur gedeeltelijk verwijderen? Geen probleem! Naast een gehele draagmuur verwijderen, bent u ook voor deze werkzaamheid bij Steinhoff aan het juiste adres. Dit doen wij uiteraard ook op een veilige en vakkundige wijze.

Meer weten over onze werkwijze? Klik dan hier.

Het gedeeltelijk verwijderen van een draagmuur kunt u met een gerust hart over laten aan onze ervaren werknemers. Van een optimale voorbereiding tot het doorbreken van de muur, onze vakmannen staan voor u klaar gedurende het hele proces. Oftewel, van A tot Z.

Hiervoor kiest u voor Steinhoff:

 • Specialistisch advies
 • Professioneel bedrijf
 • Vrijblijvende meting en offerte
 • Aantrekkelijke prijzen
 • Verzekerd tijdens de werkzaamheden
 • Actief in heel Nederland
offerte aanvragen

Steinhoff in de praktijk

Van keukenmuren tot complexe klussen

Draagmuur gedeeltelijk verwijderen -  Draagmuur gedeeltelijk verwijderen - Van buitenaf
Draagmuur gedeeltelijk verwijderen -  Draagmuur gedeeltelijk verwijderen - Zagen
Draagmuur gedeeltelijk verwijderen -  Draagmuur gedeeltelijk verwijderen - In actie
Draagmuur gedeeltelijk verwijderen -  Draagmuur gedeeltelijk verwijderen - Zagen2
Draagmuur gedeeltelijk verwijderen -  Draagmuur gedeeltelijk verwijderen - Lassen
Draagmuur gedeeltelijk verwijderen -  Draagmuur gedeeltelijk verwijderen - Werkbus
Offerte aanvragen
Gedeeltelijk draagmuur verwijderen -  gedeeltelijk-draagmuur-verwijderen-werkwijze

Ons stappenplan

Het gedeeltelijk verwijderen van een draagmuur is een specialistische klus die zorgvuldige planning en uitvoering vereist. Bij Steinhoff begrijpen we het belang van dit proces en daarom staan we klaar om u stap voor stap te begeleiden bij het gedeeltelijk verwijderen van uw draagmuur, vanaf het moment dat we uw aanvraag ontvangen tot aan de voltooiing van het werk.

1. Offerte aanvragen

Via onze website kunt u eenvoudig een aanvraag indienen voor het gedeeltelijk verwijderen van uw draagmuur. Zodra we de benodigde informatie hebben, voorzien we u van een gedetailleerde prijsindicatie en stellen we vast welke gegevens we nog nodig hebben voor de vervolgstappen.

2. Prijscalculatie

Als ons voorstel aansluit bij uw plannen, bieden we de mogelijkheid om een constructieberekening te laten maken op basis van de oorspronkelijke bouwtekeningen. Als u al een berekening heeft, stellen we direct een vrijblijvende offerte voor u op.

3. Bezoek op locatie

Op basis van de constructieberekening stellen we een nauwkeurige offerte op. Daarnaast plannen we een afspraak op locatie in om de situatie te bekijken en ons voorstel persoonlijk met u te bespreken.

4. Definitieve offerte

Na ons bezoek worden de laatste details in onze offerte opgenomen. Bij een definitief akkoord plannen we de afspraak voor de uitvoering in.

5. Aan het werk

Op de afgesproken data komen we de werkzaamheden uitvoeren. We zorgen voor een professionele gedeeltelijke verwijdering van de draagmuur, waarbij we de nodige maatregelen treffen om de structurele integriteit van uw woning te waarborgen.

Offerte aanvragen

Wanneer gedeeltelijk een draagmuur laten verwijderen

Geschikt voor allerlei soorten verbouwingen

Deze werkzaamheid wordt bij een legio aan verschillende verbouwingen uitgevoerd. Hieronder vindt u een beknopt lijstje van type verbouwingen waar het gedeeltelijk laten verwijderen van een draagmuur gewenst is:

 • Het maken van een open keuken
 • Het plaatsen van een extra raam of deur
 • Het transformeren van uw garage tot leefruimte
 • Het maken van een nieuwe (deur-)doorgang in uw woning
 • Het aanbouwen van een serre
 • Het uitbreiden van een woning
 • Simpelweg meer ruimte creëren

Vanzelfsprekend zijn dit niet de enige type verbouwingen die geschikt zijn voor het gedeeltelijk verwijderen van een draagmuur. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op!

Draagmuur gedeeltelijk verwijderen - Gedeeltelijk draagmuur verwijderen - Herkennen muur

Vergunning nodig bij gedeeltelijk draagmuur verwijderen?

Net zoals bij het volledig verwijderen van een draagmuur, verschilt de procedure per gemeente. Het is dus mogelijk dat in uw woonplaats een vergunning nodig is voor het gedeeltelijk verwijderen van uw draagmuur. In een nabijgelegen stad kan dit zomaar weer anders zijn. Via de website van het omgevingsloket kunt u kijken wat voor uw woonplaats van toepassing is.

Mocht u een vergunning nodig hebben, dan is het een vereiste om een bouwtekening en constructieberekening aan te leveren bij uw aanvraag.

Draagmuur gedeeltelijk verwijderen - Gedeeltelijk draagmuur verwijderen - Vergunning

Wat zijn de risico’s?

Het gedeeltelijk verwijderen van een draagmuur en verbouwen staat gelijk aan: (tijdelijke) vervormingen. Een stijf wandelement vervangen door een buig slappe balk is een goede en veilige oplossing. Echter, dit leidt door het stijfheidsverschil altijd tot vervormingen. Ongeacht de gekozen profielen en de zorgvuldigheid in de uitvoering.

In bovengenoemde (bouwkundige) constructies is beperkte scheurvorming daarom niet uitgesloten. Met name als dit een bros materiaal als metselwerk betreft. Deze schade kan pas worden hersteld, nadat de doorbraak is gerealiseerd én de onderstempeling is verwijderd.

Hier kunnen wij helaas geen voorzorgsmaatregelen voor nemen, maar uiteraard gaat Steinhoff zorgvuldig te werk voor u. Vanzelfsprekend willen wij te allen tijde de risico's minimaliseren. Daarom plaatsen wij bijvoorbeeld stalen balken, die voorkomen instabiliteit en vangen het gewicht op.

Laat daarom uw draagmuur gedeeltelijk verwijderen door Steinhoff. Mede dankzij onze zorgvuldige voorbereiding komen wij en u niet voor verrassingen te staan. Secuur werken staat bij ons ook hoog in het vaandel. Dit alles om op professionele wijze uw gewenste eindresultaat te realiseren.

De gemiddelde kosten

De kosten van het gedeeltelijk verwijderen van een dragende muur zijn afhankelijk van twee factoren. Dit zijn de omvang van het werk (de grootte van de te verwijderen muur) en het te plaatsen staal. Onderstaand een overzicht van de gemiddelde kosten waar u rekening mee kunt houden.

 • Verzorgen constructieberekening: vanaf € 500,-
 • Verwijderen keukenmuur: vanaf € 2.000,-
 • Verwijderen (achter-)gevel: vanaf € 4.000,-

De genoemde prijzen omvatten alle werkzaamheden en zijn inclusief BTW. Wij plaatsen de stempels, verwijderen de muur, voeren het puin af en plaatsen het staal.

Al vroeg in het traject kunnen wij een datum voor montage reserveren in onze planning. U dient wel rekening te houden met een eventueel benodigde vergunning.

Draagmuur gedeeltelijk verwijderen - Gedeeltelijk draagmuur verwijderen - Project

Kies voor Steinhoff

Enthousiast geworden over onze werkwijze? Of heeft u nog behoefte aan meer informatie. In beide gevallen kunt u onderstaand vrijblijvend contact met ons opnemen, dé specialist in het gedeeltelijk doorbreken van uw draagmuur. Onze experts staan voor u klaar. Van een perfecte voorbereiding tot een professionele uitvoering. Met andere woorden, van A tot Z.

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

Kan je een draagmuur gedeeltelijk verwijderen?
Een draagmuur kan niet zomaar gedeeltelijk verwijderd worden. Uw woning kan namelijk op dat moment instabiel worden. Om dit te voorkomen dient er een constructie gemaakt te worden om deze instabiliteit te herstellen.

Deze werkzaamheid kan alleen uitgevoerd door experts. Onze ervaren vakmannen staan graag voor u klaar.

Daarnaast heeft u in de meeste gevallen een bouwvergunning nodig. Deze verschillen echter wel per gemeente.

Steinhoff begeleidt u graag van A tot Z gedurende dit proces.
Hoe weet ik of het een draagmuur is?
Een draagmuur is in de meeste gevallen niet direct herkenbaar. De locatie van de muur kan aangeven of het om een normale of dragende muur gaat. Zo is een muur tussen de keuken en woonruimte vaak een draagmuur. Net zoals muren tussen meerdere slaapkamers.

Daarnaast klinkt een draagmuur massief, loopt deze helemaal door naar boven en is deze dikker dan een normale muur. Het beste blijft wel om een professional te laten controleren of het wel of niet om een draagmuur gaat.

Wat kost het om een draagmuur gedeeltelijk te verwijderen?
Een exacte prijsopgave zonder enige voorkennis is niet mogelijk. De kosten van het gedeeltelijk verwijderen van een draagmuur zijn namelijk afhankelijk van twee factoren. Dit zijn de grootte van de draagmuur en het staal dat geplaatst dient te worden.

Onderstaand vindt u de gemiddelde kosten:

Verzorgen constructieberekening: vanaf € 500,-

Verwijderen keukenmuur: vanaf € 2.000,-

Verwijderen (achter-)gevel: vanaf € 4.000,-

Bovengenoemde kosten omvatten alle werkzaamheden die Steinhoff uitvoert bij het gedeeltelijk verwijderen van een draagmuur. Met andere woorden, van voorbereiding tot het daadwerkelijk doorbreken van de muur.

Ook zijn deze gemiddelde kosten inclusief BTW.
Wat zijn de specialisaties van Steinhoff Constructions?
Wij zijn niet alleen gespecialiseerd in het gedeeltelijk verwijderen van draagmuren. Ook doorbreken wij allerlei buitenmuren en binnenmuren graag voor u. Daarnaast bent u bij ons ook aan het goede adres voor betonzagen in muren.
Hoe gaat Steinhoff te werk?
Bekijk hier onze werkwijze, beschreven in een overzichtelijk stappenplan.
Is Steinhoff verzekerd voor eventuele schade bij het gedeeltelijk doorbreken van een draagmuur?
Ja, wij zijn goed verzekerd. Wij zijn in het bezit van een doorlopende CAR (Construction AllRisk ) verzekering en een W.A. verzekering.
Waarom is Steinhoff de beste partij om mijn draagmuur gedeeltelijk te verwijderen?
Wij zijn door specialisatie in muurdoorbraken en vervangende constructies niet alleen sneller dan een gemiddeld aannemersbedrijf. Ook zijn wij goedkoper.

Daarnaast doen wij al ruim 10 jaar niets anders dan draagmuren doorbreken. Al dan niet gedeeltelijk. Hierdoor u zeker weet dat uw klus in veilige handen is en goed zal worden uitgevoerd!
Draagmuur gedeeltelijk verwijderen -  draagmuur-gedeeltelijk-verwijderen-teamfoto

Onze experts gaan voor u aan de slag

Transparante communicatie gedurende het hele project

Draagmuur gedeeltelijk verwijderen? Dan kunt u deze klus met een gerust hart aan de ervaren vakmannen van Steinhoff overlaten.

Bij ons weet u namelijk tijdens het gehele project waar u aan toe bent. Transparantie staat bij ons hoog in het vaandel. Op gebied van communicatie, kosten én werkzaamheden.

Voor een optimaal resultaat beloven we u dit:

 • Dat we alle benodigde materialen en vakmannen bij ons hebben
 • Dat uw muurdoorbraak op professionele wijze wordt uitgevoerd
 • Dat we uw plafond goed ondersteunen gedurende onze werkzaamheden
 • Dat de correcte draagconstructie wordt geplaatst na de muurdoorbraak

Contacteer ons nu of vraag vrijblijvend een offerte aan. Laat uw draagmuur gedeeltelijk verwijderen door de experts van Steinhoff!

Offerte aanvragen