Wij zijn met vakantie van 20 juli tot en met 11 augustus

Video

Den Haag - Renovatie Thaborkerk

o.a. 2300kg wegende constructie op ruim 9 meter hoogte monteren

Beginfase project

Steinhoff staat voor een indrukwekkende uitdaging in opdracht van bouwbedrijf R.A. van Leeuwen bij de renovatie van de Thaborkerk in Den Haag. Op dit moment ondergaat het gebouw van de Christelijke Gereformeerde Kerk ‘s-Gravenhage-Scheveningen een bijna volledige transformatie.

De afgelopen maanden zijn 1000 bestaande orgelpijpen van tin en lood, evenals houten orgelpijpen, zorgvuldig verwijderd. Het orgel zelf is gedemonteerd om te worden gerenoveerd. Daarnaast zijn alle kerkbanken gedemonteerd en worden zowel de vloeren boven als beneden vervangen.

Steinhoff staat nu voor de taak om drie grote draagmuren te verwijderen en meerdere deuropeningen te creëren. Daarnaast zullen we een nieuwe verdiepingsvloer voorzien van een staalconstructie, met onder andere twee IPE330 en twee UNP400 profielen van 9 meter lang.

Een uitdaging hierbij is het monteren van deze constructie, die maar liefst 2300 kg weegt, op een hoogte van ruim 9 meter. Steinhoff maakt gebruik van de volledig elektrische Hoeflon C6E minihijskraan van BAX-XS om dit huzarenstukje te realiseren.

Fase sloopwerk

De sloopwerkzaamheden zijn inmiddels volledig afgerond. Naast de 5 deursparingen, hebben wij ook een drietal grotere doorbraken gerealiseerd.

Bovendien zijn ook de benodigde voorbereidingen getroffen voor het dakkapel en de verdiepingsvloer, zodat we kunnen starten met het monteren van het staal.

Fase monteren

Het eerste gedeelte van het montageproces is gerealiseerd. Oftewel, het staal voor de verdiepingsvloer is geplaatst. Een timelapse van dit proces kunt u hier bekijken.

De zware liggers, elk ruim 700kg, zijn door middel van de elektrische kraan van BAX-xs naar binnen gebracht. Vervolgens zijn deze uiteraard op hoogte gehesen.

Wilt u het eindresultaat zien? Volg dit project op Facebook, Instagram, TikTok, LinkedIn en onze website voor de laatste updates.

 

Uitvoering project

o.a. 2300kg wegende constructie op ruim 9 meter hoogte monteren