Wij zijn met vakantie van 20 juli tot en met 11 augustus

Buitenmuur verwijderen

Een project dat bouwkundige kennis vereist

Een buitenmuur doorbreken is op bouwkundig gebied één van de meest complexe projecten. Het vraagt om bouwkundig inzicht, technische kennis en jarenlange ervaring. Alleen dan wordt de muur op de juiste manier verwijderd en kan een passende oplossing worden toegepast.

Het belang van een nieuwe dragende constructie ter vervanging van de dragende muur is zeer groot. Als nieuwe dragende constructie kunnen we bijvoorbeeld een stalen balk plaatsen.

De draagmuren van uw huis vormen de stabiele basis van het gebouw. De medewerkers van Steinhoff gaan hier niet alleen secuur mee om. Ook zorgen zij ervoor dat uw huis veilig blijft. Kortom, uw project is bij ons in goede handen.

Meer weten over onze werkwijze? Klik dan hier.

U bent bij Steinhoff verzekerd van de juiste aanpak betreft het slopen van een draagmuur en alles wat daaromheen belangrijk is. Onze gespecialiseerde medewerkers zorgen dat het project succesvol wordt uitgevoerd en passen correcte oplossingen toe waar nodig.

offerte aanvragen

Steinhoff in de praktijk

Van keukenmuren tot complexe klussen

Buitenmuur verwijderen -  Buitenmuur verwijderen - Van buitenaf
Buitenmuur verwijderen -  Buitenmuur-verwijderen-grid-2
Buitenmuur verwijderen -  Buitenmuur verwijderen - In actie
Buitenmuur verwijderen -  Buitenmuur verwijderen - Zagen
Buitenmuur verwijderen -  Buitenmuur verwijderen - Lassen
Buitenmuur verwijderen -  Buitenmuur verwijderen - Werkbus
Offerte aanvragen
Buitenmuur verwijderen -  buitenmuur-verwijderen-werkwijze

Ons stappenplan

Het verwijderen van een buitenmuur is een specialistische klus die zorgvuldige planning en uitvoering vereist. Bij Steinhoff begrijpen we het belang van dit proces en daarom staan we klaar om u stap voor stap te begeleiden bij het verwijderen van uw buitenmuur, vanaf het moment dat we uw aanvraag ontvangen tot aan de voltooiing van het werk.

1. Offerte aanvragen

Via onze website kunt u eenvoudig een aanvraag indienen voor het verwijderen van uw buitenmuur. Zodra we de benodigde informatie hebben, voorzien we u van een gedetailleerde prijsindicatie en stellen we vast welke gegevens we nog nodig hebben voor de vervolgstappen.

2. Prijscalculatie

Als ons voorstel aansluit bij uw plannen, bieden we de mogelijkheid om een constructieberekening te laten maken op basis van de oorspronkelijke bouwtekeningen. Als u al een berekening heeft, stellen we direct een vrijblijvende offerte voor u op.

3. Bezoek op locatie

Op basis van de constructieberekening stellen we een nauwkeurige offerte op. Daarnaast plannen we een afspraak op locatie in om de situatie te bekijken en ons voorstel persoonlijk met u te bespreken.

4. Definitieve offerte

Na ons bezoek worden de laatste details in onze offerte opgenomen. Bij een definitief akkoord plannen we de afspraak voor de uitvoering in.

5. Aan het werk

Op de afgesproken data komen we de werkzaamheden uitvoeren. We plaatsen de benodigde stempels, verwijderen de buitenmuur en voeren het puin netjes af. Voor de plaatsing van een geschikte staalconstructie blijven de stempels nog 3 à 4 dagen staan. Vervolgens halen we deze op afspraak weer weg.

Offerte aanvragen

Veilig uw buitenmuur verwijderen

Een goede voorbereiding is het halve werk

Wilt u uw woonkamer uitbreiden? Of een buitenmuur vervangen door een glazen (deuren-) wand? Dan is de kans groot dat een buitenmuur moet worden verwijderd. Steinhoff is gespecialiseerd in het verwijderen van buitenmuren.

Zelfs van muren die een afstand van meer dan tien meter overbruggen. Ook het verwijderen van een hoekdeel is geen probleem. Er zijn veel verschillende mogelijkheden, maar overkoepelende factoren zijn de veiligheid en stabiliteit van uw woning.

Een muur doorbreken kan in de meeste gevallen zorgen voor instabiliteit van de woning of het pand. Om dit te voorkomen moeten er vervangingen worden gezocht ter ondersteuning. Wij kunnen een zichtbare of onzichtbare constructie plaatsen ter vervanging van de buitenmuur. Zo bent u verzekerd van een stabiele woning of pand.

Buitenmuur verwijderen - Buitenmuur verwijderen - Steinhoff

Vergunningen

Het verschilt per gemeente of u wel of geen vergunning nodig heeft voor het verwijderen van een buitenmuur. Daarom wordt er geadviseerd om dit bij uw gemeente na te vragen. Steinhoff ondersteunt u hier uiteraard graag bij.

Stel dat in uw gemeente een vergunning noodzakelijk is voor het verwijderen van uw buitenmuur. Logisch dat u dan denkt: wat nu?

Bij een eventuele vergunningsaanvraag dient u bouwtekeningen en berekeningen aan te leveren. Aan de hand van deze documenten kan de gemeente bepalen of er een omgevingsvergunning wordt afgegeven. Met andere woorden, of u uw buitenmuur probleemloos kan verwijderen.

Gaat het om een appartement binnen een appartementencomplex? Dan heeft u naast de gemeente ook te maken met de VvE. De VvE dient goedkeuring te geven voor het verwijderen van de buitenmuur. Ook deze goedkeuring wordt in de meeste gevallen gebaseerd op basis van bouwtekeningen en berekeningen.

Klinkt dit als een ingewikkeld traject? Wij hebben hier ervaring mee en helpen u waar nodig. Steinhoff staat van begin tot eind voor u klaar.

Kies voor Steinhoff

Wij zijn pas klaar als u tevreden bent! Per project brengen we onze werkwijze in kaart en bespreken deze met u. Hierin staan uw wensen centraal, zodat het eindresultaat hieraan voldoet. Middels onze klantgerichte werkwijze bent u altijd op de hoogte van de volgende stap en weet u waar wij mee bezig zijn. Zo brengen we het verwijderen van de buitenmuur tot een goed einde.

Al acht jaar is het verwijderen van binnenmuren en buitenmuren onze expertise. Iedere dag houden we ons hiermee bezig. Ondertussen hebben we al in heel Nederland projecten mogen uitvoeren en per project neemt onze ervaring toe. Met een goede allrisk verzekering op zak gaan we graag voor u aan de slag.

Wacht niet langer en neem contact met ons op! We beantwoorden al uw vragen en denken met u mee.

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

Waarin is Steinhoff Constructions gespecialiseerd?
Wij zijn gespecialiseerd in het verwijderen van draagmuren, buitenmuren en binnenmuren.
Wat is de werkwijze van Steinhoff?
Bekijk hier onze werkwijze, beschreven in een overzichtelijk stappenplan.
Hoeveel projecten heeft Steinhoff al uitgevoerd?
Wij voeren jaarlijks meer dan 500 projecten uit op het gebied van muurdoorbraken en constructies ter vervanging van de draagmuur. Wij zijn actief binnen heel Nederland.
Is Steinhoff verzekerd voor eventuele schade bij het doorbreken van een draag- of buitenmuur?
Ja, wij zijn goed verzekerd. Wij zijn in het bezit van een doorlopende CAR (Construction AllRisk ) verzekering en een W.A. verzekering.
Wat is het voordeel van kiezen voor Steinhoff ten opzichte van andere aannemersbedrijven?
Wij zijn door specialisatie in muurdoorbraken en vervangende constructies sneller en goedkoper dan een gemiddeld aannemersbedrijf.

Daarnaast doen wij al ruim 10 jaar niets anders dan draagmuren doorbreken, waardoor u zeker weet dat uw klus goed wordt uitgevoerd!
Hoe kan er contact worden opgenomen met Steinhoff?
U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier. Daarnaast kunt u ons telefonisch bereiken (0345 68 11 14) of per mail (info@steinhoff.nl). We horen graag wat we voor u kunnen betekenen!
Buitenmuur verwijderen -  buitenmuur-verwijderen-teamfoto-1

Ons team staat voor u klaar

Vakkundig en ervaren

Een buitenmuur weghalen kunt u met een gerust hart overlaten aan Steinhoff. Wij zorgen ervoor dat u gedurende de gehele samenwerking weet waar u aan toe bent.

Tijdens onze voorbereiding komen we bij u langs om de locatie te bekijken en doen we de nodige berekeningen. Ook spreken we alle werkzaamheden met u door. We vinden het belangrijk dat we elkaar begrijpen. Zo kunnen wij efficiënter en sneller werken en heeft u zekerheid over een goede uitvoering van de muurdoorbraak.

Voor een optimaal resultaat beloven we u dit:

 • Dat we alle benodigde materialen en mankracht bij ons hebben
 • Dat uw muurdoorbraak vakkundig wordt uitgevoerd
 • Dat we uw plafond correct ondersteunen tijdens onze werkzaamheden
 • Dat de juiste draagconstructie wordt geplaatst na de muurdoorbraak

Neem direct contact met ons op. We geven graag antwoord up uw vragen en voorzien u van persoonlijk advies over het verwijderen van uw buitenmuur.

Offerte aanvragen