Wij zijn met vakantie van 20 juli tot en met 11 augustus

Binnenmuur verwijderen

Creëer een open ruimte

Een binnenmuur uitbreken? Kom naar Steinhoff voor het verwijderen van binnenmuren. Wij zijn expert in het uitvoeren van muurdoorbraken. Onze professionals gaan secuur en snel te werk tijdens het slopen van een muur. Daarnaast staat veiligheid en kwaliteit bij ons voorop. U kunt hierdoor rekenen op een optimaal resultaat en een professionele werkwijze.

Meer weten over onze werkwijze? Klik dan hier.

Daarom kiest u voor Steinhoff:

 • Professionele werkwijze
 • Gratis meting en offerte
 • Advies van specialisten
 • Uitstekende prijzen
 • Verzekerd tijdens de bouw
 • Actief door heel Nederland

Laat uw binnenmuur verwijderen door de professionals van Steinhoff.

offerte aanvragen
Binnenmuur verwijderen -  binnenmuur-verwijderen-werkwijze

Ons stappenplan

Het verwijderen van een binnenmuur is een specialistische klus die zorgvuldige planning en uitvoering vereist. Bij Steinhoff begrijpen we het belang van dit proces en daarom staan we klaar om u stap voor stap te begeleiden bij het verwijderen van uw binnenmuur, vanaf het moment dat we uw aanvraag ontvangen tot aan de voltooiing van het werk.

1. Offerte aanvragen

Via onze website kunt u eenvoudig een aanvraag indienen voor het verwijderen van uw binnenmuur. Zodra we de benodigde informatie hebben, voorzien we u van een gedetailleerde prijsindicatie en stellen we vast welke gegevens we nog nodig hebben voor de vervolgstappen.

2. Prijscalculatie

Als ons voorstel aansluit bij uw plannen, bieden we de mogelijkheid om een constructieberekening te laten maken op basis van de oorspronkelijke bouwtekeningen. Als u al een berekening heeft, stellen we direct een vrijblijvende offerte voor u op.

3. Bezoek op locatie

Op basis van de constructieberekening stellen we een nauwkeurige offerte op. Daarnaast plannen we een afspraak op locatie in om de situatie te bekijken en ons voorstel persoonlijk met u te bespreken.

4. Definitieve offerte

Na ons bezoek worden de laatste details in onze offerte opgenomen. Bij een definitief akkoord plannen we de afspraak voor de uitvoering in.

5. Aan het werk

Op de afgesproken data komen we de werkzaamheden uitvoeren. We plaatsen de benodigde stempels, verwijderen de binnenmuur en voeren het puin netjes af. Voor de plaatsing van een geschikte staalconstructie blijven de stempels nog 3 à 4 dagen staan. Vervolgens halen we deze op afspraak weer weg.

Offerte aanvragen

Binnenmuur veilig laten verwijderen

Vakkundige en professionele uitvoering

Een dragende binnenmuur neemt het gewicht van de bovenliggende constructie op zich. Hierdoor kan niet elke binnenmuur zomaar verwijdert worden. Een draagmuur veilig weghalen is mogelijk met goede voorbereiding. De ondersteuning dient uiteindelijk verplaatst te worden naar andere muren.

Het is een vakkundige klus die vraagt om specialisten met ervaring. Daarom gaat Steinhoff graag aan de slag met het verwijderen van uw binnenmuur.

Doordat er bij een draagmuur doorbraak instabiliteit ontstaat, zijn de opvolgende acties van groot belang. De experts van Steinhoff plaatsen bijvoorbeeld een (on)zichtbare constructie. Denk hierbij aan een stalen balk. Ook bieden we opties voor pilaren of steunpalen. Op deze manier zorgen we ervoor dat uw woning stabiel blijft, ook na het doorbreken van de muur. Steinhoff behaalt een optimaal eindresultaat door kennis en de juiste materialen.

Binnenmuur verwijderen - Binnenmuur verwijderen - Uitvoering

Een goede voorbereiding

De eerste stap voor een succesvolle uitvoer is een precieze voorbereiding. Zo kunnen we uw binnenmuur zorgeloos verwijderen.

Hiervoor vragen bij het gemeentearchief de originele (ver)bouwtekeningen van uw huis op. Hieruit halen we informatie over welke acties er nodig zijn voordat we de binnenmuur veilig kunnen doorbreken. Als de tekeningen niet beschikbaar of juist zijn, komt onze constructeur persoonlijk bij u langs om metingen te verrichten en berekeningen te maken. Wij gaan nooit onvoorbereid aan de slag!

Binnenmuur verwijderen - binnenmuur-verwijderen-bus-steinhoff

Vergunningen

Gaat het om een draagmuur? Dan is de kans groot dat u een vergunning nodig heeft. De regels over het verwijderen van een dragende muur en de vergunningsaanvraag verschillen per gemeente. Daarom zoeken wij graag voor u uit of een vergunning aanvragen nodig is en begeleiden wij u bij het gehele proces van de eventuele aanvraag.

Bij het verwijderen van een draagmuur heeft u te maken met een omgevings- of bouwvergunning. Deze vergunning(en) is van noodzaak omdat u bij het verwijderen van een draagmuur de draagconstructie van uw woning veranderd. Dit kan grote gevolgen en risico’s hebben op de stabiliteit van uw woning en moet professioneel aangepakt worden. Zo wordt de verbouwing tot een goed einde gebracht.

Met onze jarenlange ervaring in het verwijderen van binnenmuren en het verwijderen van buitenmuren zijn we uw expert. U kunt ook voor andere doorbraken bij ons terecht. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

Kan ik een muur verwijderen?
Dit is afhankelijk van het type muur dat u wilt verwijderen. Wanneer het om een niet dragende muur gaat, is dit geen enkel probleem. Het verwijderen van een draagmuur is echter niet zo gemakkelijk.

Deze klus kunt u het beste aan een professioneel bedrijf overlaten. Daarnaast is het mogelijk dat u voor het verwijderen van een draagmuur een vergunning nodig heeft. Dit verschilt per gemeente.

Wij verwijderen veilig uw dragende binnenmuur.
Hoe kom je er achter of het een draagmuur is?
Het herkennen van een draagmuur kan lastig zijn. Het is mogelijk om een draagmuur te herkennen aan de plek van de muur. De muur tussen de keuken en woonruimte is meestal een draagmuur. Net als muren tussen slaapkamers. Daarnaast is een draagmuur aan de volgende kenmerken te herkennen:

- De muur klink massief
- De muur loopt helemaal door naar boven
- De muur is dikker dan andere muren

Wilt u de muur laten verwijderen en zeker weten of het om een draagmuur gaat? Wij komen graag langs.
Wat kost een binnenmuur verwijderen?
De kosten verschillen per project. Er zijn meerdere factoren die de prijs bepalen, zoals bijvoorbeeld:

- Een eventuele constructieberekening
- Benodigde draagbalken
- Keuze voor draagbalk soort
- Grootte (duur) van de klus

Daarom ontvangen we graag eerst meer informatie over uw situatie en wensen voordat we u een prijs beloven. Voor een prijsinschatting kunt u hier een vrijblijvende offerte aanvragen.
Wat is de werkwijze van Steinhoff?
Bekijk hier onze werkwijze, beschreven in een overzichtelijk stappenplan.
Is Steinhoff verzekerd voor eventuele schade bij het doorbreken van een muur?
Ja, wij zijn goed verzekerd. Wij zijn in het bezit van een doorlopende CAR (Construction AllRisk ) verzekering en een W.A. verzekering.
Wat is het voordeel van kiezen voor Steinhoff ten opzichte van andere aannemersbedrijven?
Wij zijn door specialisatie in muurdoorbraken en vervangende constructies sneller en goedkoper dan een gemiddeld aannemersbedrijf.

Daarnaast doen wij al ruim 10 jaar niets anders dan draagmuren doorbreken, waardoor u zeker weet dat uw klus goed wordt uitgevoerd!
Binnenmuur verwijderen -  binnenmuur-verwijderen-teamfoto-1

Steinhoff staat voor u klaar

Vakbekwaam en efficiënt

Een binnenmuur verwijderen laat u met een gerust hart over aan de experts van Steinhoff. Tijdens de gehele samenwerking zorgen we voor een duidelijke communicatie, zodat u weet waar u aan toe bent.

Wij komen tijdens de voorbereidingsfase bij u langs om de locatie te bekijken en de nodige berekeningen te maken. Tijdens deze momenten spreken we alle werkzaamheden met u door, zodat we elkaar begrijpen en alles duidelijk is. We werken zo efficiënt en snel mogelijk. Een dragende muur verwijderen laat u over aan Steinhoff.

Voor een maximaal resultaat beloven we u:

 • Dat we alle benodigde materialen en mankracht bij ons hebben
 • Dat de doorbraak vakkundig wordt uitgevoerd
 • Dat we uw plafond correct ondersteunen tijdens onze werkzaamheden
 • Dat de juiste draagconstructie wordt geplaatst na de muurdoorbraak

Neem vandaag nog contact met ons op. We gaan graag voor u aan de slag!

Offerte aanvragen