Draagmuur verwijderen

Door onze experts

Bij het verwijderen van een dragende binnen- of buitenmuur heeft u te maken met de stabiliteit van de woning of het (bedrijfs)pand. Het is daarom een klus die vakkundig uitgevoerd dient te worden. Dit vraagt om specialisten met veel ervaring. De professionals van Steinhoff weten hoe ze veilig een draagmuur verwijderen.

Bij Steinhoff bent u aan het juiste adres voor het doorbreken van een draagmuur en alles wat hierbij komt kijken. Onze ervaren professionals zorgen dat de klus wordt geklaard. Hierbij passen ze diverse methodes toe voor het beste eindresultaat.

Hiervoor kiest u voor Steinhoff:

 • Specialistisch advies
 • Professioneel bedrijf
 • Gratis meting en offerte
 • Scherpe prijzen
 • Verzekerd tijdens de werkzaamheden
 • Actief in heel Nederland
offerte aanvragen

Steinhoff in de praktijk

Van keukenmuren tot complexe klussen

 Draagmuur verwijderen - Buitenmuur
 Draagmuur verwijderen - Grid
 Draagmuur verwijderen - Bus
 Draagmuur verwijderen - Lassen
 Draagmuur verwijderen - Team
 Draagmuur verwijderen - Berekening
Offerte aanvragen

Laat uw draagmuur veilig verwijderen

Herkennen van de draagmuur

Een draagmuur herkennen is niet gemakkelijk. Maar wel erg belangrijk wanneer u een muur wilt doorbreken. Het verschil tussen een normale en dragende muur kan lastig te herkennen zijn. Toch geeft de plek van de muur vaak aan of het gaat om een normale of dragende muur.

Een muur tussen de keuken en woonruimte en tussen slaapkamers is vaak een draagmuur. Daarnaast geven we hier enkele kenmerken die een draagmuur in de meeste gevallen heeft:

 • Klinkt massief (en niet hol)
 • Loopt helemaal naar boven door
 • Dikker dan andere aanwezige muren

Wilt u een muur laten verwijderen? Vraag dan een professional om te controleren of het om een draagmuur gaat. Wij komen graag langs om de muur te bekijken om deze vervolgens veilig te verwijderen.

 Draagmuur verwijderen - Herkennen muur

Goede voorbereiding is vereist

Bij het verwijderen van een draagmuur ontstaat er instabiliteit. Om deze reden kan de draagmuur niet worden verwijderd zonder opvolgende acties. Daarom plaatsen wij bijvoorbeeld een stalen balk in de (on)zichtbare constructie. Ook bieden we opties voor pilaren of steunpalen. Op deze manier blijft uw woning stabiel, ook na het slopen van een draagmuur.

Voordat we beginnen met de muurdoorbraak treffen we eerst een zeer precieze voorbereiding. We vragen bij het gemeentearchief, van de desbetreffende gemeente waar uw pand of woning staat, de originele bouwtekeningen en de tekeningen van eventuele verbouwingen op. Hieruit kunnen we opmaken welke acties er nodig zijn voordat we de draagmuur doorbreken.

Als deze tekeningen onverhoopt niet beschikbaar zijn, komt onze constructeur graag bij u langs om metingen te verrichten en berekeningen te maken. Wij gaan nooit onvoorbereid aan de slag!

Regels over het verwijderen van een draagmuur verschillen van gemeente tot gemeente. Het kan dus voorkomen dat u in uw stad een vergunning nodig heeft, maar in een naburige stad niet. Wij zorgen ervoor dat we niet voor verrassingen komen te staan door dit soort zaken voor u uit te zoeken. Ook daarom is Steinhoff uw betrouwbare partner in draagmuur doorbraken.

 Draagmuur verwijderen - Steinhoff

Kies voor Steinhoff

Het doorbreken, slopen of verwijderen van een dragende muur vraagt altijd om een secure aanpak. En die garanderen we bij Steinhoff. Dankzij onze zorgvuldige voorbereidingen weten we wat ons te doen staat.

In oudere gebouwen is de beschikbare ruimte vaak opgedeeld in meerdere kleine kamers. Tegenwoordig willen we juist vaak een grote open ruimte met veel lichtinval. Om dit te bereiken kan het nodig zijn om een draagmuur te verwijderen. Het wordt dan makkelijker om te schuiven met het beschikbare woonoppervlak.

Wilt u bijvoorbeeld een uitbouw in de woonkamer laten maken? Een open keuken creëren? Of wilt u twee kamers samenvoegen? Wij helpen u graag door het verwijderen van de muur. We bespreken uw wensen en zorgen dat het resultaat hieraan voldoet.

Met jarenlange ervaring in muurdoorbraken, van zowel binnen- als buitenmuren, mogen we onszelf experts noemen op dit gebied. In heel Nederland voeren we projecten uit. Ook hebben we een goede allrisk verzekering afgesloten, zodat u en wij verzekerd zijn bij de uitvoering van het project. Voor alle doorbraken kunt u contact opnemen. We geven u graag advies en denken met u mee!

Offerte aanvragen
of bel 0345 68 11 14

Veelgestelde vragen

Kan je een draagmuur verwijderen
Een draagmuur kan niet zomaar verwijderd worden, omdat dit ervoor zorgt dat uw woning instabiel wordt. Er dient een constructie gemaakt te worden om deze instabiliteit te herstellen. Dit kan alleen door een professional gerealiseerd worden.

Daarnaast dient er in de meeste gevallen een bouwvergunning aangevraagd te worden. De regels over het verwijderen van een draagmuur kunnen per gemeente verschillen.

Wij begeleiden u graag tijdens het gehele proces.
Hoe weet ik of het een draagmuur is?
Een draagmuur is niet makkelijk te herkennen. De plek van de muur kan aangeven of het om een normale of dragende muur gaat. Zo is een muur tussen de keuken en woonruimte vaak een draagmuur. Dit geldt ook voor de muren tussen slaapkamers.

Daarnaast klinkt een draagmuur massief, loopt deze helemaal door naar boven en is deze dikker dan een normale muur. Toch kunt u het beste een professional laten controleren of het om een draagmuur gaat.
Wat kost het om een draagmuur te verwijderen?
De kosten verschillen per project. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!
Waarin is Steinhoff Constructions gespecialiseerd?
Wij zijn gespecialiseerd in het verwijderen van draagmuren, buitenmuren en hebben een aantal 'specials'. Dit zijn speciale constructies die de stabiliteit in uw woning of bedrijfspand garanderen na het doorbreken van een draagmuur of buitenmuur.
Wat is de werkwijze van Steinhoff?
Voor de klusdag bezichtigen wij het pand, zo kunnen wij de situatie ter plekke bekijken. Ook bestuderen we de bouwtekeningen en voeren we berekeningen uit.

Daarbij leggen we aan u stapsgewijs uit hoe wij te werk gaan. Zo weet u waar u aan toe bent tijdens het gehele project.

Op de klusdag zorgen we voor genoeg materiaal en personeel. We dekken uw vloer af en plaatsen na het doorbreken van de muur een goede constructie ter vervanging. Daarna ruimen we netjes op en nemen we het puin mee. We zijn pas tevreden als u dat ook bent!
Is Steinhoff verzekerd voor eventuele schade bij het doorbreken van een draag- of buitenmuur?
Ja, wij zijn goed verzekerd. Wij zijn in het bezit van een doorlopende CAR (Construction AllRisk ) verzekering en een W.A. verzekering.
Wat is het voordeel van kiezen voor Steinhoff ten opzichte van andere aannemersbedrijven?
Wij zijn door specialisatie in muurdoorbraken en vervangende constructies sneller en goedkoper dan een gemiddeld aannemersbedrijf. Daarnaast doen wij al ruim 10 jaar niets anders dan draagmuren doorbreken, waardoor u zeker weet dat uw klus goed wordt uitgevoerd!
 Draagmuur verwijderen - Referentie

Ons team staat voor u klaar

Duidelijke communicatie tijdens gehele project

Als u van plan bent een draagmuur te verwijderen dan kunt u deze klus met een gerust hart aan Steinhoff overlaten. Bij ons weet u namelijk tijdens het gehele project waar u aan toe bent. Van tevoren komen we de locatie bekijken, voeren we berekeningen uit en spreken we alles met u door. Een fijn idee, zo weten we zeker dat we elkaar begrijpen. We kunnen op deze manier sneller werken en u heeft zekerheid over een goede uitvoering van het project.

Voor een optimaal resultaat beloven we u dit:

 • Dat we alle benodigde materialen en mankracht bij ons hebben
 • Dat uw muurdoorbraak vakkundig wordt uitgevoerd
 • Dat we uw plafond correct ondersteunen tijdens onze werkzaamheden
 • Dat de juiste draagconstructie wordt geplaatst na de muurdoorbraak

Neem vandaag nog contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Laat uw draagmuur verwijderen door Steinhoff!

Offerte aanvragen