Geweldig nieuws! Steinhoff gaat groeien en verhuist medio 2024 naar Zaltbommel. Lees hier meer.

Draagmuur verwijderen

Door onze experts

Bij het verwijderen van een dragende binnen- of buitenmuur heeft u te maken met de stabiliteit van de woning of het (bedrijfs)pand. Uw draagmuur verwijderen is daarom een klus die vraagt om vakkennis en specialisten met ervaring.

De professionals van Steinhoff weten precies hoe ze veilig een draagmuur moeten verwijderen. Twijfelt u over onze werkwijze? Lees hier uitgebreid hoe we te werk gaan of neem contact met ons op!

 • Specialistisch advies
 • Professioneel bedrijf
 • Gratis meting en offerte
 • Scherpe prijzen
 • Verzekerd tijdens de werkzaamheden
 • Actief in heel Nederland
offerte aanvragen

Steinhoff in de praktijk

Van keukenmuren tot complexe klussen

Draagmuur verwijderen -  Draagmuur verwijderen - Van buitenaf
Draagmuur verwijderen -  Draagmuur verwijderen - In actie
Draagmuur verwijderen -  Draagmuur verwijderen - Bus
Draagmuur verwijderen -  Draagmuur verwijderen - Lassen
Draagmuur verwijderen -  Draagmuur verwijderen - Constructie
Draagmuur verwijderen -  Draagmuur verwijderen - Tekening
Offerte aanvragen
Draagmuur verwijderen -  draagmuur-verwijderen-visual-1

Ons stappenplan

Het verwijderen van een draagmuur (of een gedeelte daarvan) dient uitgevoerd te worden door specialisten. Hiervoor moeten een aantal zaken vooraf goed geregeld worden.

Steinhoff helpt u graag stap voor stap gedurende dit traject. Vanaf het moment dat wij uw aanvraag hebben ontvangen tot aan de oplevering van het werk staan wij voor u klaar.

Hieronder volgt ons stappenplan:

1. Offerte aanvragen

U heeft uw aanvraag gedaan middels onze website. Op basis van de dan beschikbare informatie voorzien wij u van een prijsindicatie.

Hierbij inventariseren wij meteen welke gegevens nodig zijn voor de vervolgstappen.

2. Prijscalculatie

Past ons voorstel binnen uw plannen? Dan kunt u ervoor kiezen om een constructieberekening op basis van de door u aangeleverde originele bouwtekeningen te laten maken.

Heeft u al een berekening? Geen probleem, dan gaan wij direct een vrijblijvende offerte voor u gereed maken.

3. Bezoek op locatie

Op basis van de constructieberekening maken wij een offerte. Daarnaast plannen wij met u een afspraak op locatie in om de situatie te bekijken en ons voorstel te bespreken.

4. Definitieve offerte

Naar aanleiding van ons bezoek worden de laatste puntjes in onze offerte op de i gezet. Bij een definitief akkoord op deze offerte plannen wij de afspraak voor de uitvoering in.

5. Aan het werk

Op de overeengekomen data komen wij de werkzaamheden uitvoeren. Wij plaatsen de stempels, verwijderen de muur en voeren het puin af.

Na het plaatsen van de staalconstructie blijven de stempels nog 3 à 4 dagen staan. Deze worden later op afspraak weer opgehaald.

Offerte aanvragen

Laat uw draagmuur veilig verwijderen

Het verwijderen van een draagmuur moet zorgvuldig gebeuren. Het gebouw moet intact blijven en de mensen die eraan werken moeten veilig blijven. Wij vertellen u daarom graag hoe wij zo veilig mogelijk te werk gaan. Onderstaand zijn de overkoepelende aspecten te zien, waar Steinhoff goed op let:

Herkennen van de draagmuur

Een draagmuur herkennen is niet gemakkelijk. Dit is wel erg belangrijk wanneer u een muur wilt doorbreken. Het verschil tussen een normale en dragende muur is lastig te zien. Toch geeft de plek van de muur vaak aan of het om een normale of dragende muur gaat.

Muren tussen slaapkamers en een muur tussen de keuken en de woonkamer zijn vaak draagmuren. Daarnaast geven we hier enkele kenmerken die een draagmuur in de meeste gevallen heeft:

 • Klinkt massief (en niet hol)
 • Loopt helemaal naar boven door
 • Dikker dan andere aanwezige muren

Wilt u een muur laten verwijderen? Vraag dan een expert om te controleren of het om een draagmuur gaat. Wij komen graag langs om te bekijken wat voor soort muur het is. Natuurlijk zullen wij uw (draag)muur vervolgens op vakkundige wijze verwijderen.

Draagmuur verwijderen - Draagmuur verwijderen - Herkennen muur

Goede voorbereiding is vereist

Bij het verwijderen van een draagmuur ontstaat er instabiliteit. Om deze reden kan de draagmuur niet worden verwijderd zonder opvolgende acties. Daarom plaatsen wij bijvoorbeeld een stalen balk in de (on)zichtbare constructie. Daarnaast bieden we opties voor pilaren of steunpalen. Op deze manier blijft uw woning stabiel. Ook na het slopen van een draagmuur.

Voordat we beginnen met de muurdoorbraak treffen we eerst een zeer precieze voorbereiding. We vragen bij het desbetreffende gemeentearchief verschillende informatie op. Denk hierbij aan de originele bouwtekeningen en tekeningen van eventuele verbouwingen. Hieruit kunnen we opmaken welke acties er nodig zijn voordat we de draagmuur doorbreken.

Als deze tekeningen onverhoopt niet beschikbaar zijn, komt onze constructeur graag bij u langs om metingen te verrichten en berekeningen te maken. Uw draagmuur verwijderen wij nooit onvoorbereid!

Vergunningsaanvraag

Regels over het verwijderen van een draagmuur verschillen tussen gemeentes. Het kan dus voorkomen dat in uw woonplaats een vergunning verplicht is, maar in een naburige stad niet.

Wanneer u een vergunning nodig heeft voor het verwijderen van uw draagmuur, dient u een vergunningsaanvraag te doen. Hierbij levert u bouwtekeningen en berekeningen aan.

Op basis van deze bouwtekeningen en berekeningen bepaald de gemeente of zij een omgevingsvergunning afgeven. Indien de omgevingsvergunning wordt afgegeven, mag u uw draagmuur laten verwijderen.

Wilt u een dragende muur verwijderen in een appartement? Houd dan rekening met de VvE. De VvE dient vaak goedkeuring te geven voordat u de dragende muur mag verwijderen. Deze goedkeuring wordt ook op basis van bouwtekeningen en berekeningen gegeven.

Steinhoff begeleidt u graag tijdens het gehele traject. Ook daarom is Steinhoff uw betrouwbare partner in draagmuur doorbraken.

Draagmuur verwijderen - Draagmuur verwijderen - Steinhoff

De constructieberekening

Wanneer u een draagmuur wilt laten verwijderen, is de kans groot dat u een vergunning nodig heeft. Voor deze vergunning aanvraag dient u een bouwtekening en constructieberekening aan te leveren.

In de constructieberekening wordt berekend welke afmeting een draagbalk moet hebben, om de stabiele constructie van de woning te behouden. Daarnaast wordt berekend welk gewicht de draagbalk moet hebben, om het gewicht van de omliggende muren op te kunnen vangen. Zo kunnen wij een stalen balk plaatsen die perfect aansluit.

De constructieberekening laat Steinhoff uitvoeren door een echte expert. Een expert die veel ervaring heeft en waar wij al jaren nauw mee samenwerken. Zo bent u ervan verzekerd dat uw project in goede handen is.

Kies voor Steinhoff

Het doorbreken, slopen of verwijderen van een dragende muur vraagt altijd om een secure aanpak. Deze garanderen we bij Steinhoff. Dankzij onze zorgvuldige voorbereidingen weten we wat ons te doen staat.

In oudere gebouwen is de beschikbare ruimte vaak opgedeeld in meerdere kleine kamers. Tegenwoordig willen we juist vaak een grote open ruimte met veel lichtinval. Om dit te bereiken kan het nodig zijn om een draagmuur te verwijderen. Het wordt dan makkelijker om te schuiven met het beschikbare woonoppervlak.

Wilt u bijvoorbeeld een uitbouw in de woonkamer laten maken? Een open keuken creëren? Of wilt u twee kamers samenvoegen? Wij helpen u graag door het verwijderen van de muur. We bespreken uw wensen en zorgen dat het resultaat hieraan voldoet.

Met jarenlange ervaring in muurdoorbraken, van zowel binnen- als buitenmuren, mogen we onszelf experts noemen op dit gebied. Door heel Nederland hebben we allerlei projecten succesvol opgepakt.

Ook hebben we een goede allrisk verzekering afgesloten, zodat u en wij verzekerd zijn bij het verwijderen van uw draagmuur. Voor alle doorbraken kunt u contact opnemen. We geven u graag advies en denken met u mee!

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

Kan je een draagmuur verwijderen?
Een draagmuur kan niet zomaar verwijderd worden. Uw woning kan namelijk op dat moment instabiel worden. Om dit te voorkomen dient er een constructie gemaakt te worden om deze instabiliteit te herstellen. Dit kan alleen door een professional gerealiseerd worden.

Daarnaast heeft u in de meeste gevallen een bouwvergunning nodig. De regels over het verwijderen van een draagmuur kunnen per gemeente verschillen.

Hoe weet ik of het een draagmuur is?
Een draagmuur is niet makkelijk te herkennen. De plek van de muur kan aangeven of het om een normale of dragende muur gaat. Zo is een muur tussen de keuken en woonruimte vaak een draagmuur. Dit geldt ook voor de muren tussen slaapkamers.

Daarnaast klinkt een draagmuur massief, loopt deze helemaal door naar boven en is deze dikker dan een normale muur. Toch kunt u het beste een professional laten controleren of het om een draagmuur gaat.
Wat kost het om een draagmuur te verwijderen?
De kosten van het verwijderen van een draagmuur verschillen per project. Er zijn meerdere factoren die de prijs bepalen, zoals bijvoorbeeld:

- Een eventuele constructieberekening
- Benodigde draagbalken
- Keuze voor draagbalk soort
- Grootte (duur) van de klus

Daarom komen we graag eerst meer te weten over uw situatie en wensen voordat we u een prijs beloven. Voor een prijsinschatting kunt u hier een vrijblijvende offerte aanvragen.
Waarin is Steinhoff Constructions gespecialiseerd?
Wij zijn gespecialiseerd in het verwijderen van draagmuren, buitenmuren en binnenmuren. Daarnaast kunt u ons ook inschakelen voor betonzagen in muren.
Wat is de werkwijze van Steinhoff?
Bekijk hier onze werkwijze, beschreven in een overzichtelijk stappenplan.
Is Steinhoff verzekerd voor eventuele schade bij het doorbreken van een draag- of buitenmuur?
Ja, wij zijn goed verzekerd. Wij zijn in het bezit van een doorlopende CAR (Construction AllRisk ) verzekering en een W.A. verzekering.
Wat is het voordeel van kiezen voor Steinhoff ten opzichte van andere aannemersbedrijven?
Wij zijn door specialisatie in muurdoorbraken en vervangende constructies sneller en goedkoper dan een gemiddeld aannemersbedrijf.

Daarnaast doen wij al ruim 10 jaar niets anders dan draagmuren doorbreken, waardoor u zeker weet dat uw klus goed wordt uitgevoerd!
Draagmuur verwijderen -  draagmuur-verwijderen-teamfoto-1

Ons team staat voor u klaar

Duidelijke communicatie tijdens gehele project

Als u van plan bent een draagmuur te verwijderen dan kunt u deze klus met een gerust hart aan Steinhoff overlaten. Bij ons weet u namelijk tijdens het gehele project waar u aan toe bent.

Van tevoren komen we de locatie bekijken, voeren we berekeningen uit en spreken we alles met u door. Een fijn idee, zo weten we zeker dat we elkaar begrijpen. We kunnen op deze manier sneller werken en u heeft zekerheid over een goede uitvoering van het project.

Voor een optimaal resultaat beloven we u dit:

 • Dat we alle benodigde materialen en mankracht bij ons hebben
 • Dat uw muurdoorbraak vakkundig wordt uitgevoerd
 • Dat we uw plafond correct ondersteunen tijdens onze werkzaamheden
 • Dat de juiste draagconstructie wordt geplaatst na de muurdoorbraak

Neem vandaag nog contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Laat uw draagmuur verwijderen door Steinhoff!

Offerte aanvragen